Chipsoft HiX implementatie Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis heeft Chipsoft HiX gekozen als opvolger van het huidige digitale dossier. En wij mogen met meerdere projectleiders ondersteunen bij de voorbereiding en implementatie. HealthInsights verzorgt bij deze grootschalige implementatie projectmanagement voor enkele grote werkgroepen op het gebied van het Verpleegkundig Dossier en Planning & Logistiek, inclusief zaken als ordermanagement, zorgpaden, multidisciplinaire overleggen en de conversie van oude informatie. En de voorbereiding op de grootschalige testen voorafgaand aan de livegang.

Uiteraard starten we eerst met de fase voor procesoptimalisatie. Want een dergelijke grote implementatie is direct een goede gelegenheid om de huidige processen (verder) te verbeteren en het project aan te vliegen als een grote transitie van de organisatie. Hierbij houden wij wel in de gaten of de gewenste processen ook daadwerkelijk inpasbaar zijn in de standaard content van Chipsoft HiX. Het is namelijk zonde om tijdens de implementatie de bedachte processen bij te moeten stellen. Gelukkig kunnen wij hierbij steunen op onze ervaring van alle andere HiX trajecten.

Wat dit project uniek maakt is de voorbereiding op de fusie met de St. Anna Zorggroep, want ook dat raakt de procesoptimalisatie en implementatie. Aan ons -maar ook aan alle medewerkers- de uitdaging om op een veilige, beheerste en natuurlijk goede wijze live te gaan met het nieuwe elektronische dossier. Maar deze uitdaging nemen wij graag aan!