Fijne feestdagen!

En voor je het weet, is 2016 alweer voorbij!

Naast fijne feestdagen wensen wij u voor 2017 vooral veel gezondheid en succes bij het behalen van nieuwe doelen. Wij kijken zelf uit naar een mooi nieuw jaar en hopen op een prettige (toekomstige) samenwerking!

Maar uiteraard hoort bij een nieuwjaarswens ook een korte terugblik op het afgelopen jaar. Voor ons was het een erg leuk en zeer interessant jaar waarin we diverse bestaande maar vooral ook nieuwe klanten mochten helpen. En ons nog meer konden richten op onze speerpunten “digitalisering” en “informatiebeveiliging”.

Digitalisering

In het kader van digitalisering hebben wij enkele grootschalige implementaties en optimlisaties van Elektronische Patiënten Dossiers (EPD) en Elektronische Cliënten Dossiers (ECD) begeleid. Zowel in de rol van projectleider, als in de rol van externe adviseur. Met name de Chipsoft HiX implementaties hebben dit jaar veel aandacht gevraagd en door onze jarenlange ervaring met deze EPD-suite hebben wij kennis van nagenoeg alle modules en de zorgprocessen waarbinnen zij worden gebruikt. En in 2017 gaan we hier gewoon mee verder, want ook in 2017 helpen wij klanten met het invoeren en optimaliseren van HiX.

Maar er is meer dan alleen HiX binnen de zorg. Zo helpen wij een grote zorginstelling met de invoering van een nieuw elektronisch cliënten dossier, waarbij we met een livegang op 1 januari letterlijk feestelijk het nieuwe jaar in gaan. En waarbij weer een zorginstelling efficiënter en effectiever kan werken door een verbeterde informatievoorziening.

Informatiebeveiliging

U wilt ongetwijfeld veilig het nieuwe jaar in gaan tijdens de jaarwisseling, maar wij wilden vooral 2016 veilig afsluiten voor onze klanten. En dat hebben we door middel van diverse informatiebeveiligingstrajecten gedaan. Zo hebben wij klanten begeleid richting succesvolle NEN7510 audits en er voor gezorgd dat klanten hun DigiD-aansluiting mochten gaan/blijven gebruiken.

En omdat wij ook graag onze kennis delen, hebben wij weer diverse opleidingen en trainingen verzorgd. Niet alleen op het gebied van de reguliere onderwerpen, maar ook trends en actuele ontwikkelingen zoals de Meldplicht Datalekken. Want ondanks dat er steeds meer aandacht is voor informatiebeveiliging, kan het altijd beter! En daarom blijven we ook in 2017 opleidingen en awareness-presentaties geven.

Kortom, de energie van 2016 houden wij graag vast in 2017 en we gaan er wederom een mooi jaar van maken!

Fijne feestdagen,
Het team van HealthInsights