Huibert Bouthoorn gastdocent opleiding Informatiebeveiliging

Voor het opleidingsinstituut IIR verzorgt Huibert Bouthoorn twee modules binnen de opleiding Informatiebeveiliging. De opleiding gaat in op diverse actuele onderwerpen op dit gebied en zorgt ervoor dat u binnen uw organisatie de risico’s voor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie onder controle krijgt.

De module ‘Secure Operations’ gaat in op de wijze waarop u informatiebeveiliging beter kunt borgen binnen uw IT-beheerprocessen. Hierbij gaan we niet alleen in op de meest gangbare beheermethodiek ITIL, maar ook op andere raamwerken die hierbij kunnen helpen. En ook zullen wij het veilig ontwikkelen van applicaties niet vergeten: een belangrijke oorzaak van informatiebeveiligingsincidenten zijn namelijk onveilige applicaties! Tenslotte komt ook het veilig uitbesteden aan de orde. Tegenwoordig veranderen beheerorganisaties namelijk steeds meer in regie-afdelingen, waarbij het beheer grotendeels is uitbesteed bij derde partijen. Maar hoe doe je dit nu veilig en beheerst?

De module ‘Toegangsbeveiliging’ behandelt diverse vormen van logische toegangsbeveiliging. Vooral in de huidige wereld waarbij de beheersing van toegang tot informatie steeds belangrijker wordt, worden de uitdagingen juist steeds groter. Want hoe ga je om met thuiswerken, het vervagen van de grens tussen werk en privĂ©, de grote hoeveelheid verschillende toegangsmechanismen en vooral de mens: want wie gebruikt er nu niet overal hetzelfde (onveilige) wachtwoord?

Neem vooral contact met ons op als u niet bij de opleiding aanwezig kunt zijn, maar wel in gesprek hierover wilt gaan. Of meld u anders aan bij IIR voor de volledige opleiding!

IIR Informatiebeveiliging