Jeroen Bosch Ziekenhuis lanceert als eerste ziekenhuis een Zorgdomein ORM koppeling met Chipsoft HiX voor de radiologie

Efficiënter en sneller werken voor de radiologie

HealthInsights heeft de afgelopen periode het projectmanagement ingevuld voor een project om de werkwijze van de afdeling Radiologie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis nog verder te optimaliseren. Door middel van een nieuw type koppeling wordt het voor de radiologie makkelijker om informatie vanuit radiologie-aanvragen van huisartsen volledig automatisch over te nemen in het eigen EPD en de aanvragen direct (in overleg met de patiënt) te plannen. Hierdoor kan de patiënt sneller worden geholpen en kan het planbureau efficiënter en makkelijker werken.

Door middel van de ORM koppeling vanuit Zorgdomein worden de reden van aanvraag, de klinische gegevens, de anamnese en eventuele aanvullende vragen (bv voor een MRI of CT) volledig automatisch overgenomen in HiX en staat er voor het planbureau direct een order klaar om in te plannen. Deze order maakt de (digitale) verwijzing overbodig en zorgt ervoor dat er met één druk op de knop kan worden gepland.

Als HealthInsights vinden wij het altijd erg leuk om bij dit soort innovatieve ontwikkelingen betrokken te zijn en het feit dat dit de eerste implementatie in Nederland is, maakt het natuurlijk extra bijzonder. Mocht uw afdeling Radiologie ook deze ORM koppeling vanuit Zorgdomein met Chipsoft HiX overwegen, dan beantwoorden wij uiteraard graag volledig vrijblijvend al uw vragen. Wij vinden het niet alleen leuk om over nieuwe implementaties of migraties van HiX te praten, maar ook over de optimalisatie van bestaande implementaties.