Trotse sponsor Stichting ‘Leven Met Kanker’

Ieder jaar proberen wij één of meerdere goede doelen te steunen die raakvlakken hebben met ons werkveld, onze klantenkring of de zorg in algemene zin. Dit jaar zijn wij trotse sponsor van de Stichting ‘Leven Met Kanker’. De stichting “Leven Met Kanker” is opgericht in 1993 door Hans van Houwelingen, die zelf zijn dochter heeft verloren aan deze ziekte. De stichting bestaat uit nabestaanden van overleden kankerpatiënten(tjes) en zijn allemaal vrijwilligers. De stichting “Leven Met Kanker” is een particulier initiatief. Wat eens begon op een zolderkamertje is nu uitgegroeid tot een behoorlijk grote landelijke organisatie. De stichting houdt zich hoofdzakelijk bezig met 4 punten:

1. Hulp geven aan nabestaanden door middel van gesprekken;

2. Doorverwijzen van patiënten naar de juiste hulporganisatie. Vaak ziet men namelijk door de bomen het bos niet meer;

3. Organiseren van een speelgoedtoer door geheel Nederland, waarbij (kanker)patiëntjes worden verwend met cadeaus en extra aandacht.

4. Informatie geven over kanker in het algemeen.

Omdat deze Stichting zich dit jaar onder andere richt(te) op Eindhoven -waaronder het Catharina Ziekenhuis- dragen wij graag ons steentje bij aan de goede doelstellingen van de stichting. Als dank hiervoor staan wij vermeld op de bureaublad kalender die in regio Eindhoven wordt uitgedeeld. Grote kans dus dat je onze naam dit jaar tegen komt.

Zelf doneren? Ga naar de website van de stichting!